Orka

Fantasin är i stil med två päron till kvällsmat.

Så var vi här igen

Hur kommer det sig att jag efter en tid på ett ny plats bara tröttnar på allt, precis allt. Vill bara checka ut och dra vidare. Jag tappar allt, sover för mycket och bryr mig inte det minsta om varken mig själv eller någon annan. Känns som om jag bara vill sprängas som vi säger ute på öarna, ett bra uttryck det där. Jag undrar om jag tänker för mycket, hur kan man tänka för mycket? Kan man kontrollera mängd och kvalitet på de tankar som strömmar genom hjärnan varje dag. Filtrera. Hur gör man? Kan inte någon vara så snäll att berätta.

 

Känns som om jag sitter fast i en leende zombie som inte orkar lyssna på mig. Vad kan få mig att känna att jag lever. Jag är djup. Djupa Snöa Amanda. Häll lite sand och gör mig grundare någon, låt mig bry mig om vem som vann Let´s Dance eller om den frisyren är snygg, eller om det är skandal att hon låg med honom eller nåt. Ge mig nåt patetiskt att bry mig om. Vad är egentligen viktigt? Vad är viktigt för mig. Det läskiga är att jag nog inte kan svara på det, jag är så långt bort ifrån allt jag en gång brydde mig om att jag glömt bort hur det känns att hänge sig i något. Bara det faktum att jag skriver detta klockan två natten till torsdag den 31 mars säger en del om hur mycket jag har att göra.

 

Man pratar så väldigt om "det kommer bli bättre" och "det ordnar sig alltid". Jag hostar, får kvälvningar och spyr på sådana uttryck. Kanske är det detta som får människor att orka. Tron och förhoppningar om att imorgon är en annan dag, nya möjligheter. Det spelar ingen roll om det aldrig faktiskt blir bättre, vetskapen om att det kan bli det imorgon nöjer människan. Inte mig. Vilket fruktansvärt fånigt påhitt vi är egentligen, kan inte sluta skämmas över att vara människa mer än ofta. Kanske är detta som gör att allt eller i alla fall det mesta känns meningslöst, hopplöst.

 

Är det nu man blir religiös eller? När allt känns... eller rättare sagt när ingenting känns. Den lillla svaga människan som inte klarar att göra någonting på egen hand måste ha en högre makt att tillbe. Bullshit. Fuck off.

 

Allt blir vad man gör det till säger man, om man inte vet vad man vill göra allt till då? Borde man veta? Borde man inte bry sig så mycket. Tillbaka till filtrering. Hört att kol fungerar bra. Kanske. Inte.

Oops

Sov till klockan tolv idag igen, oväntat. Hoppas att någon form av krafter skall infinna sig innan jag kollapsar. Skriver något klyftigt senare.

John Blund

John Blund överdoserar, jag sover bort mitt liv, vad händer?! Sminkar mig och drar till jobbet.

 

Ha en fin dag!

Vettskrämd

Efter en lång dag på jobbet sitter jag nu framför en gigantisk skål välling, skulle ha blivit 2,5 dl men den ville aldrig sluta tjockna så nu har jag nog fått i mig det tredubbla eller nåt. Med smör, knäckebröd och russin såklart. Mums. Männen bakom smartklubbs vecko-erbjudanden hatar mig denna veckan, dessutom är flera av oss tappra fiskare sjuka. Går tydligen något snuskigt kräkvirus som jag inte tänkt drabbas av.

 

Tack vare underbara (läs motsatsen) kollegor kommer jag aldrig mer våga gå runt ett hörn utan att ta ut svängen till max pga. aktivt skrämselarbete från deres sida. Damn you!

 

För de som inte visste det så är jag grym på att baka tårtor på tal om absolut ingenting.

 


Solskensmåndag

Vaknade efter en lång natts sömn kvart i elva när mammi ringde, pratade några minuter och beslöt mig sedan för att kravla mig upp. Fick för mig att springa vore en bra grej så jag hällde i mig kaffe och en shake, drog på mig mina trikåer och begav mig ut i solskenet. Kom runt mina fyra kilometer, varken mer eller midre. Medans jag har setat inne i soffan och tyckt synd om mig själv har det hunnit bli vår! Jösses, måste hitta något nytt att springa i, svettten bara forsa innanför understället och min fina Lillerudsjacka. Att musklerna har bättre minne än hjärtat blev tydligt, efter x-antal veckor utan gym lyckades jag ändå förra veckan lyfta mina vanliga vikter, Men efter lika många veckor utan löpning fanns det inte en chans att hålla mitt vanliga tempo eller trycka på. Suck, jaja bara köra på. När jag frustandes kom tillbaka till porten tyckte Jehovas vittnen att jag skulle skaffa mig tro. Sa nej tack, hoppade in i duschen och åt en stadig frulle.

 

Tänkte skriva om barn nu men inser att jag måste skynda om jag skall hinna til jobbet, så det får vänta.

 

Ha en toppendag!

Slitentjej.se

Hemma igen efter att ha rumblat runt i Norges huvudstads nattliv. Träffade en tjej från barskolan på dansgolvet, hur random?! Hade riktigt trevligt. Tänkte kolla på "Confessions of a shopaholic" men insåg att jag redan sett den, surt.

 

 

Försökte ta någon form av look-bild igår innan jag drog ut men av någon anledning blev alla såhär. Lyckat.

Saturday Night Fever

Slog upp ögonen prick 10.00 och insåg att vädret även idag är fantastiskt. Drack en kopp kaffe, pratade en stund med mammi och gick ut på promenad i solskenet. Nu har jag gjort grönsakssoppa för en evighet fram i tiden och tvättmaskinen cetrifugerar. Duktig tjej.

 

Ser fram emot kvällen, vad den har att bjuda på får vi se.

 

Ha en fin lördag!

Brother Bear

Tänkte bara ställa mig på björnens sida innan den antagligen skjuts för att blivit överraskad. Om jag blev påkörd av en grabb på skidor när jag låg och sov i mitt ide skulle jag också ryta och svinga garden. Kom igen ge upp, vi är inte ensamma på denna planet.

 


Freaky Friday

Lyckades med krafter från min stadiga frukost på något vis styra upp packningsarbetet idag. Donderade och gav anvisningar hej vilt omkring mig. Var det sedan stressigt när fredagsruset satte igång? Nej, för vi var klara med all packning. Cred till mig. Har nu ätit kladdkaka (rättare sagt varm kladdkakssmet) med grädde och frukt och följer med måttlig entusiasm finalen av Let´s Dance. Imorgon blir det partaj. Yes.

 

 


I´m a little bit of everything all rolled into one

Torsdag, check. Tror inte jag kommer kunna somna på ett bra tag eftersom jag lyckades vara vaken till fyra igår morse och inte vakna förens tolv idag. Dagens ungdom.

 

Fick höra att jag nog en vacker dag blir en bra chef eftersom jag tydligen har både lite Hitler och Stalin i mig. Piska är det ända som gäller. Log lite för mig själv och undrar vad jag lyckats göra för slags intryck på chefen.

 

Idag har jag önskat att alla i min avdelning kunde vara lite mer som jag. Skulle göra underverk, men eftersom nu inte så är fallet får jag fortsätta drömma. Dagens visdomsord lyder: Tro inte att norrmännen upskattar dig på något vis. Utnyttjar är vad dem gör. Inget annat.

 

 

Varit täppt i näsan så länge nu att det sorgligt nog känns okej att gå runt med öppen mun och se utvecklingsstörrd ut.

 

 


Ihärdig

Solen verkar inte ge seig denna gången, fantastiskt väder hela veckan. Ett bra tecken. Att jag sover till klockan tolv kanske är mindre bra men det får vara så just nu. Ätit frukost, skall kleta på lite smink och dra mig iväg mot jobbet. Måste lämna in semesteransökan idag. What?! Hur skall jag kunna veta när jag vill vara ledig i sommar. Jösses. Vuxenpoängen sprudlar.

Dagens fniss

Eller mer dagens tragiska. Fann texten "Partysvenske go home" över hela min lortiga bakruta. Horoskopet sa att jag skulle få uppmärksamhet på jobbet denna veckan, men att den skulle vara oönskad. Kanske skall börja tro på stjärnorna i alla fall.

 


Härdsmälta

Nej jag vet faktiskt inte vad jag skall skriva. Känner mig som när man skulle klämma fram nån klyftig kärleksnovell under en svenskalektion fast allt man hade i skallen var hästar. Orkade under inga som helst omständigheter ta mig upp ur sängen när klockan ringde i morse. Har nu lyckats kasta in en tvätt i maskinen, fångat en silverfisk och dammsugit och lägenheten ser fortfarande förjävlig ut. Fail. Snälla livsgnista kom tillbaka. Antänd mig någon. Snälla. Sitter här i soffan och tittar ut genom ett fönster med blommiga gardiner på en klarblå himmel och solen lyser. Inte den mista värme sprider sig i kroppen på det vis det brukar under denna tid på året. Är jag bara lite efter, är det fortfarande snöstorm inom mig, en vinter som vägrar släppa taget. Måste vara så. Hänger upp tvätten och hoppas att något skall smälta min vinter.

 

Ha en fin dag!

 

 


Verklighetscheck

Hemma, trött och sällskapssjuk.

Lust

Nu är vi där med lusten igen. Känner ingen. Alls. Trots att solen strålar och der börjar bli varmt ute. Svacka. Borde tvinga mig att städa i rummet som ser ut som hej kom och hjälp mig. Tvätta kläder? Vad ska jag ha i matlådan?Sjutton också. Inspiration efterlyses.

 

Trött på allt, varför kan jag aldrig nöja mig med något, skall det vara så svårt att bara uppskatta sin existens i alla fall en lite stund utan att hela tiden vilja något annat. En ständig törst. Jag vill inte vara sån. Bli buddhist?

I min traktor

En oförglömlig dag tillsamans med finaste Fraj och kåta bönder på Maskin Expo, Barkaby en vår för några år sedan.

 

 

Den här Fendten var banne mig bland de störska traktorerna jag sett. Gigantisk!

 

 

Trodde aldrig att jag skulle sakna studier men det gör jag. Att jag skulle sakna traktorer fanns inte på kartan men snart börjar vårbruket och den lilla bonden i mig vill bara göra matsäck och dra ut på fältet med fina Lillerudsbrudar och plöja, harva, så, kultivera eller gå fältvandring med Begnt. You name it!

Typ

Solen skiner och det är väl en bra sak. Promenerat, gymmat och skall snart bege mig mot jobbet. Kanske detta blir bra.

En dag i taget

Senaste tiden har jag tänkt en del. För att vara ärlig har jag tänkt utan gränser. Allt jag ser eller hör påverkar mig av någon anledning extra mycket just nu. Skrev tidigare ett inlägg om saknad och kan inte sluta tänka på det. Förändras saknad med tid? När jag berättar om förlusten av min far får jag många gånger höra "men det var ju många år sedan" och jag förundras. Försvinner han mindre med tiden, är han mindre borta nu än för sex år sedan? Skulle jag glömma hur ont det gör utan honom? Knappast. Sorg. Ett ord jag använder ganska blygt fastän den finns djupt ingrodd i hela mig. Den kommer aldrig att försvinna, för ett tag sedan trodde jag det men nu inser jag att den kommer bara att byta skepnad och göra sig påmind lite då och då precis som alla andra känslor.

 

Att försöka låtsas som att det inte gör ont vore vansinne, men det är like mycket galenskap i att låta smärtan stå i vägen. Därför lämnar jag plats åt den, som nu, ju mer jag tänker ju fler tunga slag känner jag inom mig. Jag gråter inte nu, kommer kanske göra det om en stund, kanske drar sig känslan tillbaka för att göra sig påmind vid ett senare tillfälle. Just nu gör det bara ont.

 


Uppochned, bakochfram utochin

God morgon Sverige! Tänkte jag skriva men får väl rätta till Norden. Solen skiner och jag känner mig orkeslös och oinspirerad. Skall jag våga mig ut i friska luften, har fått som en konstig rädsla för att gå ut, kanske rättare sagt en rädsla för att bli sämre igen. När är det dags att våga ta till lite fysisk aktivitet igen? Från promenad varje morgon, gym minst tre gånger i veckan och lika många löprundor till nada. Jobbig omställning som förhoppningsvis ställs om igen snart. Men när, när är jag redo, vill men är rädd. Fårr nog kolla lite glee och tänka på saken.

Sprudlar igen

Fick höra att jag sprudlar igen på jobbet. Känns ju som nåt bra, att sprudla. Betyder det att folk blir glada av att se en, eller vad? Konstigt ord det där. Är det positivt, varför? Jag tycker att sprudlighet (haha) är en bra egenskap så jag tog det som en komplimang. Inte helt bra än dock, kände ett konstigt tryck över bröstet också, blev lite orolig men bestämde mig för att ignorera.

 

Känner mig rastlös, inte ensam men i stor brist på sällskap. Sällskapssjuk tjej. Vad är det med mig? Vill kramas nu igen, löper jag eller vad är grejen? Det där lät nästan perverst. Inte meningen. Skulle ha tackat ja till tacos. My bad.

 

En liten sak som slog mig idag. Står det förhållande i pannan på mig? Varför får jag kommentarer som "vi kommer gifta oss när jag är 28, måste få leka av mig först" Är jag ingen man leker av sig med? Vet inte vad som är bäst, att vara ett ligg eller en framtida hustru. Finns det inget mitt i mellan? Antar att jag för evigt kommer att anses snäll, även på den fronten. Your bad.

 

Fredagsflumm kallas inlägg som detta. Njut.

 

 

 

 

Ingen aning om varför nostalgibilder tillsammns med fyrbenta älsklingar fick komplettera dett inlägg. Hur som helst mys. Kärlek.

Goda tecken

Jag tror att projekt tillfrisknande äntligen börjar göra framsteg. När jag pluggar in schalger på hög volym i öronen, dansar omkring i lägenheten och skakar "what mama gave me" så brukar det vara ett gott tecken. Kommit fram till att jag i framtiden skall gå med i en showkör, eller kanske starta en egen. Jag har så mycket show inom mig att jag inte vet vart jag skall göra av den, så vanligvis brukar det bli i tights och nån sexig gammal sliten t-shirt till en saftig schlagerdänga framför spegeln.

 

Betämt mig för att jobba imorgon trots en del snor i kanalerna. Skall nog gå bra, har ju helgen på mig att tillfriskna helt och öva vidare framför spegeln. Kanske våga sig ut på en springrunda. Sjukt sugen på karaokebar också, nån som vill joina?

 

 

Börjar känna ett sug efter sommar i kroppen, sola, bada och bara chilla.

Sovmorgon?!

Är känd för att inte ha några som helst problem med att sova länge, men till halv två var det länge sedan jag drömde. Känner mig okej, men inte helt bra, snorar och hostar en del fortfarande. Nu har jag ätit äggröra och druckit en stor kopp kaffe och planerar dagen. Glee är planen, precis som igår. Hann med filmen om Cornelis och Cocktails också. Good shit det där. För dem som inte visste om det så är Cornelis Vreeswijk min absoluta idol tillsammans med Lady Gaga.

 


Jag och min nya vän

På begäran av en trogen läsare kommer här ett inlägg om min nya följeslagare. Mouchen på vänstra sidan av min mun. Spännande det där när man helt plötsligt en dag inser att man har en fläck som inte var där igår. Är av naturen väldigt fräknig så bruna prickar i ansiktet är inget nytt (vänta bara till vårsolen gör sitt) men med denna är det något visst. En ensamvarg på egna ben starkare än alla andra. En liten Snöa-prick, ser den som ett positivt tecken och väljer att älska den.

 

Var tvungen att göra lite efterforskningar och det visade sig att en skönhetsfläck kan säga mer än man tror. En nära läppen, som min, tyder på att man är kokett. En kokett är en person, i synnerhet en kvinna, som genom ett utstuderat erotiskt eggande uppträdande och elegant, raffinerad klädsel strävar efter att bli uppmärksammad, beundrad och att behaga (i synnerhet personer av motsatt kön). Skrattar högt och låter männen i min omgivning bedömma huruvida jag är kokett eller inte.

 

Så kallade "beautyspots eller moucher" (skönhetsfläckar) var mycket populära på 1700-talet. Hade man dem inte permanent var de då gjorda av svart siden eller sammet och formade som små stjärnor, halvmånar, pilar, hjärtan eller cirklar. Fläckarna fungerade inte enbart som dekoration utan hade också olika betydelser.

 

1. En mitt i pannan var majestätisk.
2. En vid ögat: ”Jag är passionerad.”
3. En vid tinningen utstrålade värdighet. Den var rund eller hjärtformig och kallades för ”mördaren”.
4. På näsan: ”Jag är fräck.”
5. En på högra kinden visade att man var gift.
6. Mitt på kinden betydde den: ”Jag är öppen för förslag”.
7. En nära läppen: ”Jag är kokett” . Den visade att man ville flörta.
8. På underläppen: ”Jag är diskret.”
9. Placerad mellan munnen och hakan signalerade den: ”Jag kan bevara en hemlighet”.
10. När en mouche täckte utslag eller ärr kallades den för ”den tjuvaktiga”.
11. En placerad på halsen "Jag är generös".


Internt skämt:
- Wasn´t youre mole on the other side yesterday?
- I have a mole?

Längtan

Jag har alltid av någon underlig anledning haft väldigt svårt att sakna. Människor saknar sitt hem, saknar sina pojkvänner eller nära vänner, inte jag. Eller hur känns egentligen saknad. Missförstå mig inte här, jag älskar mitt hem och min fantastiska vänner men jag har alltid accepterat avståndet på något vis. Kanske är det för jag vet hur det är att sakna någon man aldrig mer kommer att få se. Någon man älskat mest av allt. Vardagssaknaden har liksom försvunnit men jag vet fortfarande inte om det är en bra eller dålig sak. Kanske känner alla som jag. Kanske är saknad bara ett begrepp vi använder för att dem vi påstår sakna skall få bekräftelse, ett sätt att säga jag gillar dig på. Eller är saknad faktiskt något smärtsamt som kan drabba oss, en lillasyster till förlust? Tror att min förlust för länge sedan kvävde saknaden.

 

Det jag däremot känner är att något fattas, de människor jag väljer att omge mig med tillför något och betyder mycket för mig, så när vi inte befinner oss i samma kordinater på kartan blir livet inte desamma, det blir ett annat liv. Är det saknad?

 

Antar att det jag faktiskt vill få fram är att det fattas  människor i mitt liv för tillfället och jag hoppas verkligen att dem vet om det. Är nog dålig på att berätta det men det kan nog bero på hur jag ser på saknad. Mer som en längtan till nästa gång man ses.

 

När någon jag tycker väldigt mycket om, skriver i min logg (där man bryr sig 2011) så sprids en värme i hela kroppen och jag blir så otroligt glad. Tack för att ni underbara finns. Kärlek.

 

 


Ett försök

Idag är jag hemma i ett tappert försök att rida ut denna storm av sjukdom som uppenbarligen aldrig vill ge med sig. Blev hemskickad tidigare från jobbet för jag var så dålig igår. Kanske får skylla mig själv eftersom jag envisas med att hålla igång trots att kroppen säger nej. Men hur skall man egentligen veta när det är dags att stanna hemma några dagar.

 

De några dagarna får bli nu. Kollar mysiga tjejfilmer, snorar, drömmer om vackra pojkar och hångel. Lyckades ta mig iväg till affären eller rättare sagt affärer i morse för att handla lite grönt till min tomma kyl, måste ha sett väldigt stackars och förrvirrad ut för folk frågade flera gånger om jag behövde hjälp eller letade efter något. Tänkte titta på Casanova nu pch drömma lite om min framlide man Heath Ledger. Jag såg verkligen en framtid tillsammans med honom. Suck.

 

 

 

Ett försök till lunch/middag

Come back

Helgen har varit fruktansvärd och underbar, orkade när jag begav mig ned mot staden på lördagsförmiddagen knappt stå upp. Hade trots svår förkylning en fin dag tillsammans med fina tjejer och en spännande natt med skönt folk. Igår mådde jag som jag förtjänat, tänkte att kolla film var en lagom ansträngande sysselsättning men ack vad jag bedrog mig, somnade så snart jag lagt mig till rätta. Fick på eftermiddagen i mig en stor god omelett med tonfisk och grönsaker och kände att batterierna laddades en aning. Blev en tidig kväll och när jag vaknade i morse kände jag mig till min stora förvåning en aning bättre.

 

Att vi skickar Eric Saade till Tyskland för att representera Sverige i Eurovision Song Contest känns helt okej måste jag säga. Vackra man. Töntig låt. Kan bli ett vinnande koncept. Skall försöka orka mig igenom dagens jobb för att ikväll störta i säng.

 

Att inte få träna känns så fruktansvärt trist, minns knappt hur det känns att svettas. Snyft. Laddar gärnet inför come back. Vill nu. Solen skiner, härligt. Ha en fin dag!

 

Saknar min fina lillasyster idag. Pussar till dig.

Snart helg

Ser fram emot helgen. Blir mys på dagen med sjyssta brudar och senare partaj. Taggad och sjuk. Sjukt taggad. Fniss. Tror desvärre inte att mina snorbelagda hjärnceller orkar anstränga fingrarna att dansa på tangentborde mer idag. Snörvel. Sov gott.

Snörvel

Halsen tjocknar och tjejen blir allt mer tagen. När skall detta ta slut. Lovade Carolina att inte träna denna veckan, usch vad trist men antagligen väl behövligt. Dagen har gått väldigt segt och kroppen har kännts precis likadan. Däv och disträ hade andra kallat mig. Sängen nu.

Nämen

Blev riktigt överraskad när jag kom till jobbet idag. "Gratulerer med dagen" följt av en bamse kram. Min kvinnlighet är uppenbarligen uppskattad  för under dagen följde fler kramar, pussar på kinden och fina ord. Måste säga att jag är grymt imponerad!

 

Nu har jag med ihållande halssmärtor landat i soffan tillsammans med keso, färska jordgubbar och örtte. Mums.

 

 

Dagens lunch: ost- och äggsallad

 

 

Blev skinnjackan idag. Yeay.

 

 

 

Kvällsmål: keso, färska jordgubbar, frön och örtte.

Internationella kvinnodagen

Även fettisdagen. Vaknade av att solen sken in genom fönstret och en tjock hals. Tack. Begav mig i alla fall ut på en härlig promenad, åt frukost, städade lite och dricker nu myntate. Håller igen lite på gymmandet när kroppen inte känns helt hundra, längtar tills jag kvicknar till då skall ni få se på muskelmassa, haha.

 

Molnen har tätnat och någon sol lär vi inte få se mer av i Oslo idag.  Hoppas att männens uppskattning till kvinnan skiner på mig istället. Skämt å sido. Skall duscha och göra mig redo för jobb. Känner mig sugen på skinnjackan, kanske. Ha en fin dag!

 

 


Hoppsan

Stygg tjej har inte bloggat. Tilbaka på banan, eller kanske inne på en ny bana rättare sagt efter att ha varit ute och famlat i diket en stund.

 

Alla omkring mig hostar, snörvlar och fnyser, jag går bara och väntar på att min tillsvidare miniförkylning skall braka loss och skapa odåd. Försöker intala mig själv att jag är frisk som en nötkärna fastän huvudet är ganska tungt och halsen svider. Kom i alla fall, trots olust, ut på en löprunda efter en lugn dag på jobbet.

 

Fick frågan om hur det går på guttfronten idag. Blev som tagen på sängkanten och visste inte vad jag skulle svara. Är i full fart med att dejta mig själv, och vi har kommit fram till att vi ser en framtid tillsammans, jag och mig själv. Förhållandet är dock inte på långa vägar bekymmersfritt och vi kämpar varje dag med kommunikation, kärlek och förståelse, precis som alla andra par. Men vi gör framsteg. No shit.

 


Future

Ja vad skall man egentligen med den till? Plander smids. Känner mig taggad och hoppas att saker och ting går i alla fall lite som jag försöker tänka mig. Blivit lite för bra på att leva i nuet och glömt bort drömmar och visioner. "Börja om från början, börja om på nytt" sjöng vi i en musikal som skolan varje år satte upp. Kanske är det precis det jag måste göra.

Giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden. Good shit.

 


Första mars

Tycker det låter som en bra grej det här med mars. Idag tröttnade jag på vintern och bestämde mig för att längta efter bar asfalt, gröna träd och sjungande fåglar. Det är lustigt det där, hur allt detta kan kännas så långt borta, så exotiskt efter en lång vinter. Mars är i min mening en övergångsfas mellan vinter och vår så vi är på rätt spår i alla fall.

 

Sova?

 

En underbar vårdag på Lillerud för ett antal år sedan.

 


RSS 2.0