Vardag

Idag har varit en riktig vardag. Vaknade, promenad, frukost, gym, lunch och jobb. Gick bra med träningen, körde ben och mage idag. Jobbet var inte skoj idag, väldigt många kunder som klagade och var arga. Fy. Bättre upp imorgon.

Tejpad

Gårdagens look: Stora lockar, eyeliner och tejpade bröst, perfekt om man inte har en bh som passar outfiten, förutsätter att man har små bröst. Adderade knallrosa läppstift och fyllde i min skönhetsprick innan jag var helt klar.

Spårlöst

När jag kom hem i förmiddags var jag fruktansvärt sugen på mjölk av någon anledning, problemet var att jag inte kunde finna mjölkpaketet?! Wtf. Blev besviken och gjorde mig en kopp te istället. Tog fram en ny mjölk ur frysen och accepterade att jag förmodligen druckit ur mjölkpaketet föregående dag, och tänkte inte mer på det. När jag för en stund sedan skulle dricka ett glas vatten fick jag mig ett gott skratt.

Dagen efter

Bakisdag. Soffa, Sex and the city-boxen och jag är bästa vänner idag. Vad är dagen efter utan SATC egentligen? Finns inte! Skall ses med engelskt tal utan text, ingen tvekan. Gårdagen var najs, vi hamnade efter lägenhetsfest och långpromenad genom stan på Studenten. Hade trevligt men gjorde något riktigt dumt på väg hem. Tyckte att idén med kebab var lysande. Alkoholens dimma dolde tanken på div. allergier, intoleranser och känslighet så idag mår min mage som den förtjänar. Rapar ägg och fjärtar samman med olidlig magsmärta. Fan.
Några bilder vill inte publiceras så de får vänta.

Sista lördagen i januari 2011

Spenderas med mig själv. Skönt. Nyss hemkommen från gymmet och sitter nu med en lax- och avokadosallad. Träningen gick super, körde rygg, mage och lite armar, avslutade med att köra skiten ur crosstrainern. En mil senare var svetten ett faktum. Najs. Nu tänker jag att jag skall ta en lång dusch, och måla naglarna. Puss.

Seger

Fyfan vad skönt! Inga utmanande tider dock, besviken. Det ända jag hade i huvudet under löpningen var att slå vilken tiden som satts än var. Den 7:e januari sprang jag rundan första gången, skrev tidigare att det då tog 36 minuter men får nog rätta detta till närmare 40 om jag skall räkna från dörr till dörr som jag gjorde idag. Vilken blev då tiden idag exakt tre veckor senare? Tadaa... 26 minuter! Fantastiskt, måste känna mig stolt över en förbättring på över tio minuter. Nu sitter jag i soffan i en stor stickad tröja med en underbar prottedrink, nyduschad och glad. Slet av mig alla kläder i hallen så fort jag kom innanför dörren haha. Älskar att vara naken för mig själv, kanske knäppt hihi that´s me.

Myror i brallan

Blev pang boom supersugen på en springtur. Byter om till löparkläder och försöker sätta en tid på Lambertseter-rundan, 4 km vad tror ni? Första gången jag sprang den (helt otränad) för ett par veckor sedan sprang/joggade jag på 35 minuter. Kan jag bättre? Sätt en tid. Närmare tio minus ute, men jag försöker. Ses om en stund.

Störtlandad i soffan

Vilken dag! Har folk fått lön och är kåta på att handla fisk eller är dem?! Jösses. Den nya metoden för att för mig att orka hålla ställningarna är tydligen att köpa mig läskeblask för att sedan själv gå och röka. Det är inte sant, skrattretande. Känner min som en mosad röra ikväll. Funderar på att göra en fruktsallad. Gymmet får vänta tills imorgon, kanske utgång. Är kör i huvudet så jag ger upp här. På återseende.
Ikväll saknar jag sol och fräknar.

Sällskapar mig själv

I brist på annat skapar jag lite magi i form av kollage i paint. Haha, en liten Amanda genom tiderna.

Begär

Det första jag fick höra när jag kom till jobbet idag var att jag har dålig kontroll. Vet inte hur mycket skit jag skall ta, är det bara jag som jobbar på det där stället eller? Börjar bli lite less på attityden: Amanda gör allt men inte tillräckligt. Nytt folk också som jag skall försöka lära något, kul när man själv är sjukt oinspirerad. Sista dagen med Niklas igår och sista idag med Magnus, hur skall jag hålla gnistan uppe utan er. Saknar er redan.
Av någon underlig anledning är jag extremt sällskapssjuk för tillfället. Vill kramas, umgås och mysa. Någon? Konstigt eftersom jag annars inte är sån, inte som nu. Tur att jag fick ett par "hejdå-kramar" av Magnus i alla fall. Nöjd. Skulle behöva leka lite kramkull som man gjorde när man gick i trean, alltid lika spännande om den gulliga killen skulle komma och rädda en med en kram. Haha vad knäpp jag är.
I brist på annat sällskap sitter jag hur som helst i soffan med kladdkaka och mjölk. Vilodag från träningen idag men kroppen vill träna hela tiden så jag ser till att tarmarna får gymnastisera choklad idag. Fniss.
Fredag imorgon. Ensam i helgen. Fan, jag som kommit in i ett härligt party-mood, jaja kanske något dyker upp om jag har tur.
Har en liten ursäkt att framföra också när jag ändå är i farten. Förlåt stackars omgivning för att jag luktar gammal ingrodd svett men den bittra sanningen är att jag inte haft tillgång till en tvättmaskin sen jag flyttade hit den 3:e december. Skam (kanske därför jag inte får några kramar och därmed har ett underskott?). Men till nästa vecka skall ni få se mig fräschare än någonsin då tvättmaskin förhoppningsvis installeras i helgen.
Avslutar detta inlägg fullt av begär med en liten tanke. Är det inte lustigt att Operatunneln enligt skylten är 5,7 km lång på väg till jobbet, men bara 4,5 på vägen hem? Blir inte klok på det. Ha det underbart!

Nej

Idag är ingen bra dag. Vi säger så och hoppas på bättre upp imorgon. Ska sova ut.

Sov gott

Kryper ned under täcket och somnar.

Tisdag blir onsdag

God kväll. Dagen har varit bra, druckit litervis kaffe med Herman och haft en kille på upplärning. Elisabet och Jon kom och hälsade på för att köpa frukt och blöjor, haha mycket bebisar idag. Åt för övrigt hälleflundra idag, måste säga att det var en mycket smaklig fisk. Nu sitter jag hemma i soffan och smaskar kvällsmat efter 4 kilometer löpning i maklig takt.
Dagens lunch. Grönsakssoppa m. brynda champinjoner och keso serverat med fullkornstoast. Mums.
Laddad för löparrunda i många minusgrader klockan elva en tisdagkväll.
Endorfiner ja visst!
Kvällsmål. Keso, banan. kiwi cashewnötter och torkade tranbär klirrar dödsskönt i kistan.

Sol och blåst

Idag skiner solen och detta liker vi! Varit ute och gått, ätit frukost, städat lite i vår äckliga lägenhet och sitter nu och uppdaterar programvaran i telefonen. Det är så skönt att vara ute i friska luften, man har tid att tänka på saker man annars inte prioriterar att släppa lös i hjärnkontoret. Idag tänkte jag på hur underbart det kommer att vara när asfalten tittar fram under is och grus, när björkarna får musöron och fåglarna sjunger. Missförstå mig inte nu, jag älskar vintern och den får gärna vara kvar länge men någonting i mig bubblade av tanken på lätta kläder och sena löpturer utan risk för frakturer. Tänkte också på hur fantastisk min mammi kommer bli som mormor. Ingen aning om varför tanken slog mig, den kom från ingenstans. Eftersom jag inte planerar att yngla av mig på bra många år fnissade jag för mig själv åt tanken. Sen slog det mig att mina knoddar aldrig kommer att uppleva en morfar men jag litar på att deras mormor gör honom levande genom fantastiska berättelser. Vad sjutton pratar vi om nu?!  Barn, nej nu tror jag det är dags att sansa sig och hoppas att dagen fortsätter önskvärt. Ha en fin dag!

I´m not afraid, I was born to do this

God kväll. Idag har varit en sån där dag man vill att de flesta vardagar skall vara. Vaknade av klockan halv nio, drack vatten och gjorde som vanligt i ordning en kopp kaffe. Skypade lite med en trött grabb på andra sidan jordklotet, åt frukost, gjorde matlåda och drog till gymmet. Gick bra, lyfte tungt och kände mig stolt när jag illaluktande satte mig i bilen igen. Åt en god lunch bestående av grönsakssoppa och toast på fullkornsbröd med prästost. Satte mig återigen i bilen och styrde kosan mot Smart Club och jobb. Tiden gick som vanligt undan och snart var också denna arbetsdag över. Drack en prottedrink och ett päron på vägen hem och laddade för löprunda, svirade snabbt om och begav mig ut på isiga vägar. Fick upp farten ordentligt (läs svettas!), flög fram och tänkte vid varje hastighetsskylt jag passerade att jag nog får sakta in så att jag inte åker fast för fortlöpning. Fyra kilometer senare tryckte jag av de sista metrarna med en sådan kraft att jag blev förvånad över mig själv. Kom på mig själv med att skratta av lycka och fick dra hårt i bromsen för att stanna av. Fantastiskt. Ingenting kan slå den känslan, lycka. Lycka över att få vara jag, att få må bra och ha en kropp som klarar allt. Idag är jag grym, äger och älskar mig själv mer än på länge. Jag börjar verkligen få tillbaka den gnista som saknats allt för länge.
Ja jag äter som en kanin, tränar så ofta jag vill, ler vänligt åt alla jag möter och skrattar högt åt mina egna misstag. Mår bättre än någonsin.
Kärlek. Snöa Amanda.

Pause

För trött för mitt eget bästa. Hade ett supertrevligt dygn igår, dock har gårdagens festligheter tvingat mig spendera denna söndag i sängen. En gigantisk kopp te, smörgåsar och SATC har gjort mig sällskap. Undrar när krafter skall återfinna sig, jag väntar, sovandes.
På väg mot Emma.
Mer än tolv timmar senare, på väg hem. Sliten?

Fekke

Skall strax dra mig mot stan och festa med lite Smart Club-folk, blir nog najs. Korkar upp rosén och målar läpparna röda. Ha det fint!

Effektiv Lördag

God dag! Hemma från gymmet. Najs. Har hunnit med en hel del före klockan tre denna lördagen, morgonpromenad, frukost, inhandling av vin, a-creme, läppcerat, gym, dusch och lunch. Yes.

Fredagsmys

Efter en lång arbetsdag med fredagsrus är jag nu äntligen hemma. Köpte med mig kingcrab och räkor hem, gjorde aioli och serverade med hårt bröd, spenatbland och lagrad prästost. Mums filli babba! Fick reda på att chefen (läs fisk-niklas) har hittat hit. Hej Niklas! Haha får kanske börja kalla dig vid namn och se dig som en vän, chefen börjar kännas sterilt.
Kollar på King Kong men känner för att springa, spritter i benen, men idag får de hejda sig, måste se till att vila också. Imorgon däremot tänkte jag kila förbi gymmet och hitta ett vinmonopol. Är planerat fekke kvällen till ära, får se om orken håller men just nu är jag taggad. Hångel på tvn. Saknar hångel.
Ha ett fint fredagskos. Kärlek. Snöa Amanda.
Jag idag.
Mums.
Mys med tända ljus.

Lång dag?!

Började 10.00 idag, tiden fram till 18.00 gick så långsamt att jag sakta men säker började mögla.Nästan. Planeras ny hyttetur och i helgen är det fest planerat. Saknar Trysil, har kommit fram till att meningen med mitt liv är att dricka vin, basta och hoppa i snö, längtar!
Blev gymmet efter jobbet men satan vad folk det var! Tur att jag gymmar förmiddagar vanligtvis. Totalt förvirrad av alla människor omkring mig, körde några ben och axelövningar men gav sedan upp och bestämde mig för att utmana löpbandet. Så i ett mörkt hörn med hög musik i öronen sprutade svetten och en havl mil senare korade jag mig själv till vinnare. Gjorde en god risotto med skaldjur, öring, råris så mätt och belåten sitter jag nu i soffan och funderar på att gå och lägga mig.

Älska

Promenerat, gymmat, duschat snart redo för jobb. Vilken fin förmiddag förutom det faktum att jag ramlade ned för trappan i Hassle centrum. Svetten har sprutat och jag känner mig glad. Hoppas att dagen deres blir fin!

Dags för sängen

Efter sen ännu en arbetsdag skall jag nu gå till sängs. Tänkte försöka lyckas hitta till gymmet imorgon och döda lite muskler. Historien om mina "snöbilder" tycks för övrigt sprida sig som en löpeld på jobbet, blir intressant att se dem. Haha.
Sov Gott!

Morgonpigg?!

Nej jag tror inte det va. Har ont i halsen så jag försöker ihärdigt att skölja bort detta med te, varm mjölk och honung. Gårdagen jobb var lugnt och utan stress, skönt. Hämtade paketet på posten, visade sig vara en födelsedagsppresent från farbror Danne och Kicki. En fin ljuslykta, tack! Vädret över Oslo är idag milt och disigt, igår var det hela 5 plusgrader.
Ha  en fin dag!

Dagens fail

Irrade runt i 45 minuter för att hitta gymmet som enligt eniro.se skall ligga 8 minuter bort. Fail.

God morgon

Uppe med tuppen? Nej inte riktigt men bra kämpat  för att vara jag, känner mig inte helt utmattad och planerar promenad, frukost, slapp, gym och jobb för dagen. Har fått paket av okänd avsändare som skall hämtas på postkontor, nyfiken?! Ja.
F.d Palomitos Park, Gran Canaria 2005

Solsidan

Kollade Solsidan som hade premiär i kväll. Modern komedi brukar inte tillfredsställa mitt humorcentra men det funkade, helt OK med andra ord. Väldigt svenskt, kanske precis vad jag behöver så jag inte blir vilsen i min nationalitet som invandrare i grannlandet. Har för övrigt känt mig som en slaktad, bakfull köttslamsa hela dagen och bestämde mig för att skaffa mig en anledning till detta fysiska tillstånd så jag drog ut i plusgraderna och slasken och sprang. När jag sprungit min 30 minuters runda ville inte benen sluta så det blev ytterligare 15 minuter. Najs.

Trysil

Sextio mil, två flaskor vin och en helg i Trysil senare sitter jag nu hemma på Brattlikollen igen. Hann med att bli både Playboy-brud och ABBA-kung i helgen. Haha. Roligt har jag haft det, sköna peeps och en fjällstuga i en klass för adel. Grymt. Nu är jag dock slaktad och skall bara vila. Upptäckte till min stora förtjusning att plogbilen använt min parkeringsplats att dumpa snö på, så det var bara att hugga tag i spaden och börja skyffla.

Laddar för Trysil

Hemma från jobbet, vart tar dagarna vägen? Tiden springer ifrån mig. I helgen blir det i alla fall roligheter, drar med ett gäng från jobbet upp till Trysil. Stuga, kanske bastu. Var på systemet och handlade för första gången, vad busigt. Blev rosé och vitt till helgens bravader. Nu skall jag sova. God natt!

Torsdag

Totalt slut ännu en morgon, dricker en stor kopp kaffe och förbereder mig för promenad i skogen. Vädret är mulet med några minusgrader. Gårdagen sprang iväg och lax filéades på löpande band, blev lite sena med vaskningen så jag skjutsade chefen så han slapp gå hem i mörkret.
Planerna för helgen är tydligen fest i Trysil med lite folk från jobbet, kan nog vara nödvändigt med lite partaj för min del.
Nej nu får jag nog svepa resten av kaffet och bege mig ut. Ha en fin dag.

God natt

Hemma, trött sova! Skriver imorgon. Puss

Mat

Lunchen vilar i kistan, blev riktigt gott. Ugnsstekt skrei fylld med dill, parmensan och hasselnötter serverat med en sallad på svart ris och grönsaker och groddar. Måste bara notera att jag har SÅ mycket mat. Frysen är fullproppad med ytterfilé av nöt, nötfärs, öringfilé, skreifilé, kycklingbröst, seafoodmix mm. skafferiet och kylen är inte sämre.

Tisdag

Äntligen kom jag upp med klockan och har nu tagit en välbehövlig dusch. Gårdagen var seg och en del stress hann det bli, snacka om kick-ass-low-cardio-pass. När jag väl kom hem strax före elva kände jag för att rensa tankarna, så jag smed snabbt om till löpardräkten och reflexvästen. Sprang nog ca 30 minuter i snö-blask-stormen (vad jag gillar sammansatta ord) och pumpade på riktigt bra  mot slutet.
Nu sitter jag med en kopp te i soffan och väntar på att undre världen skall logga in på skype. Har nämligen ett uppdrag åt honom. Tar det nog bara lugnt tills jag börjar jobba senare idag. Soffhäng med andra ord.
Ha en fin dag!
Ungefär såhär sexy är man efter en runda i snöstorm. Älskart!

Slut som artist

Vet inte vad som hänt under natten men när jag vaknade i morse när klockan ringde efter nio timmars sömn fanns det inte en chans att jag skulle ta mig upp ur sängen. Låg och drog mig i sängen två timmar till då jag insåg att jag måste gå upp för att hinna göra mig i ordning för jobbet. Totalt utmattad.

Löpning, protein och spenat

Drog ut på en löprunda i snömodden och sitter nu i soffan och kollar på "wannabe Project Runway" på norska trean. Märktes att vi bor på höjden, backen tillbaka upp på berget var inte nådig, tryckte på och låren skrek. 35 minuter senare var jag återigen hemma vid 8B, svettig. Möttes av skylten "Visning i 2:a etg.". Hjälp där bor jag, for igenom mitt huvud men insåg ganska snabbt att det är nya grannar det handlar om.

Seg söndag

Äntrade sängen tidigt i morse efter en sån där jobbig halvsovaisoffanskallsnartgåochläggamig-kväll. En riddares hitoria på Tvn, älskar den filmen. Har en förmåga att älska alla filmer som Heath Ledger spelar i, fan att han skulle kola vippen jag så en framtid tillsammans med honom. Jaja tillbaka till verkligheten. Vaknade för en stund sen, uttråkad och funderar på att springa skiten ur mig så jag i alla fall har en anledning att vara slutkörd. Ja det blir nog bra. Väderprognosen lyder: grått, grått och lätt snöfall.
Dagens vill: Åka till varmare breddgrader med älsklingar jag saknar från värmland <3

Inte det

Failade stenhårt. Sitter partystylad i soffan och käkar kladdkaka. Insåg att mina chanser att lyckas ta mig hem ifrån huvudstaden helskinnad ikväll var små. Så jag övergav återigen idén med party och tackar så mycket för inbjudan. Att jag aldrig skall lyckas. Lol.

8 Januari

Ätit frukost, planerar långpromenad i snöovädret följt av lunch och träning. Tänkte dra till Hassle och spana in gymmet. Najs. För övrigt ägnar jag mig åt mig själv och njuter av ledigheten. Får väl ta och fota lite snart, oinspirerande utan bilder.

Ut i friska luften

Gav upp det där med traditionellt fredagsmys i soffan framför Let´s Dance och gav mig ut och sprang istället. Inser att man behöver något typ av socialt sällskap för att soffhänget skall få önskad effekt. Kände mig stark och sprang två tunnelbanestationer bort och tillbaka, avslutade med intervaller i en backe och 45 minuter senare var jag hemma igen. Nu är jag nyduschad och tankad, yantramattan nästa? Börja på boken jag fick i julklapp av mammi kanske?
Har det bra här i lyan och önskar alla en fortsatt mysigt fredagsmys.

Fredag

Ugnsstekt öring, svampstuvning, keso och grönsaker ligger nu och vilar i kistan medan jag vaktar soffan och funderar på att ta en muffin som blev kvar sen igår. Jönssonligan planerar kupper på tv-apparaten och det känns skönt att det är helg. Elisabet och Jon åkte nyss mot Åmål så nu är det fredagsmys allene. Let´s dance har väl premiär ikväll så det  får nog bli kvällens sysselsättning.
Ha det bra!

Tack!

Efter en lång dag av action, bl a. kontraktskrivning som enligt chefen kommer innebära att jag blir hans fru så är jag nu hemma. Möttes av sång och underbart fina muffins. Tack för värmen och omtanken Elisabet och Jon. Låg ett stort kuvert i postboxen i morse också, ett paket från mormor som innehöll de i särklass läckraste raggsockorna i världshistorien, tack älskade mormor!
När gratulationerna i morse började trilla in där de numer tydligen hör hemma, på facebook, så hade jag som mål att svara tack till alla underbara. Lyckades väl sådär med det uppdraget, när jag for iväg till jobbet hade jag svarat på ca 40 gratulationer men nu när jag kom hem hade över 100 trillat in. Känner jag så många människor som orkar bry sig? tydligen. Blev hur som helst lycklig. TACK!

Vaknar upp till ett nytt sekel

Känner mig pigg och utvilad klockan nio, antar att det där med trötthet hör till tonåren, alltså historia nu när jag äntrar vuxenålder och fyller jämt för andra gången i mitt liv. Snön öser ned över Oslo dagen då Snöa fyller 20. Skall ta mig ut i detta fantastiska väder och powerwalka in dagen. Skriver historia på fler sätt, tror denna födelsedag är den ända jag inte (hör och häpna) blivit väckt på sängen med tårta. Sorgligt? nej jag skulle säga omständigheter, biter i det sura äpplet och ler. Fått den finaste födelsedagspresenten i år, långt ifrån alla materiella ting. Jag känner mig nöjd och glad i min tillvaro, både min kropp och min skalle börjar trivas och må bra efter en lång svacka. Tackar mig själv för det och önskar alla en riktigt fin dag!

Strax 20

Vet inte hur jag skall göra för att vakna utvilad varken 8 eller 12 timmar fungerar. Kanske gäller att tvinga sig upp efter åtta timmar och skapa någon form av rutin. Får testa med det.
Dagen i övrigt har gått snabbt, snökaos men överlevde till jobbet där jag möttes av ett "Hej älskling!" från chefen, svarade "Hej hjärtat!" och så var arbetsdagen igång. Bjuden på fest i helgen, kanske kunde vara trevligt för roligare än såhär verkar det inte bli att fylla tjugo bast.
Om ungefär tre timmar smäller det, då lämnar jag tonåren och går in i ett nytt sekel. Känns ganska lugnt, tror tjugo blir bra. Chefen undrade om det inte känns skrämmande att bli vuxen men jag svarade mycket moget att jag klarat mig själv länge så det känns lugnt. Min uppväxt har förberett mig väl för vuxenlivet och allt vad det innebär. Vet att min älskade mammi finns om det är något jag skulle vara osäker på.
Magen tankad med keso, frukt och nötter och jag är redo för sängen men innan det spikmatta och Melissa Horn, min nya avslappningsrutin.

Utmattad

Landat i soffan efter en lång arbetsdag, mätt i magen och nyduschad. Ska nog ta en bit mörk mintchoklad och kolla tv en stund framöver. Kollektivet har kommit fram till att vi gemensamt skall köpa en tvättmaskin. Låter som en bra ide tycker jag, lever i svettiga kläder för tillfället.

Måndag

Äntligen hemma från jobbet, sitter i soffan med apelsin, Jon och actionrulle. Ska nog gå till sängs snart, skönt. I morse åkte mammi och Sotisen hem, känns trist men det är tur att dem tankat på mitt sociala behov. Var tänkt att Sotis skullle stanna men jag känner att jag behöver komma in i rutiner ordentligt så får han komma senare. Saknar honom redan min lille prins.

Promenad i solen

Idag skiner solen som aldrig förr så jag och mammi tog tillfället i akt och utforskade Oslo. Hamnade i ett vackert frilufstområde och traskade runt där en timme med Sotis.
Minneslund för tsunamikatastrofen.

Närmar sig


Första januari

Som videoinlägget från i morse antyder så startade dagen i ett fiasko. Skattade högt för mig själv drog med mig vovven och motionerade. Kan lova att jag var ensam. Hah. Dagen har i övrigt spenderats precis sådär som en nyårsdag skall spenderas, i soffan med raggsockor och te. Skumpa och hemlagad pizza ligger nu och skvalpar i magen och kvällen fortsätter med film. Mys.


Årets skämt


2011

Nu är det här, med dunder och brak kan man minst sagt säga. Parkettplatser genom köksfönstret till det fantastiska skådespel som Oslo hade att bjuda på vid tolvslaget. Campagnen rusar i kroppen och det är dags för mig att krypa till kojs, arbete väntar klockan 07,00 och gäller det att vara på topp. 2011 kommer bli ett sjuhelsikes år det känner jag i hela mig, det spritter. Nu ger vi järnet för detta kommer bli (censur för alla förstärkande ord) bra!
Önskar alla fantastiska ett vackert 2011 fyllt av lycka, kärlek och glamour!

RSS 2.0