Året som gått

Tänkte göra en klassiker såhär års, sammanfatta året som gått, eller snarare flugit förbi för det är just vad detta 2010 har gjort. Nedan följer en liten sammanfattning av årets viktigaste händelser. Enjoy!
Året började med ett fantastiskt nyårsfirande i Åmål med underbara människor!
Jag mös ute i Snön.
Våren bestod av stenhårt plugg och längtan till Grekland och student. En Gaga konsert hann jag klämma in så Oskar och jag drog med (när jag tänker efter var dem inte så svårövertalade) systrar och kusin från Åmål och såg en oförglömlig show utan dess like i globen den 8:e maj.
Våren försvann och snart hade jag både gått på bal och tagit den efterlängtade studenten!
Vi lämnade Lillerud bakom oss och drog till Zakynthos för att fira!
Sommaren fortsatte med jobb tillsammans med fantastiska människor i Furusunds Gästhamn. Lärde känna nya underbara vänner och hade otroligt kul.
Vägrade inse att hösten var på väg och packade min väska och for till Mallorca för att utbilda mig till bartender. Efter kanske de tre bästa veckorna i mitt liv examinerades jag med högsta betyg och en förstaplats i den anordnade drinktävlingen. Fick nya vänner och undrar varför vi inte stannade kvar. Saknar er.
Fortsatte pryda min kropp med bläck och återvände till Sverige med en ny älskling.
Kom hem och funderade på vad jag vill göra med livet. Drog spontant till Oslo och bodde på vandrarhem i en månad. Jobbade som vikarierande färskvarumedarbetare och blev utan boende. Deppade ihop och återvände hem för att två veckor senare åka tillbaka till en lägenhet på Brattlikollen. Erbjuden fast jobb på Smart Club och startade mitt nya liv i Oslo.
Firade en mysig jul tillsammans med familjen.
Avslutade året kreativt och stylade Lillasyster.
Dagen till ära firar jag tillsammans med min älskade mammi och Sotisen.
Har hänt otroligt mycket, både bra och mindre bra under året men huvudsaken är hur det känns inför det nya. 2011 känns som ett bra år, jag är laddad. Nu kör vi!

Hasle Torg

På Hasle Torg kommer jag att hänga en hel del framöver. På måndag slår nämligen dörrarna upp till ett 1000 kvadratmeter stort gym och jag är medlem! Ingen bindningstid och 199 spänn i månaden, jag älskart! En del av mig saknas när svetten inte får spruta och eftersom hästryggen för tillfället inte är ett alternativ få tvåan på min favvo-lista göra mig sällskap i vår, gym.
Tillgång till vibrationsmaskiner, klättervägg och boxningsring. Tror jag kommer trivas som fisken i vattnet på min nya fritidsgård. Lajk it!

Chill must go on

Skönt att vara ledig ett par dagar efter julstressen. Ute och promenerar med fina Sotisen och mammi, äter god mat och hatar internetbanker.

Helvetesdag

Idag går ingenting som det ska. Lägger ned, skiter i allt och hoppas att  morgondagen blir bättre.
Hoppas att du haft en fin dag.

Storköp

Fick ett infall och drog till Töcksfors för att storhandla i Svea Rike till en billigare penning. Packade bilen med mor och hund och for iväg. Sotis i ryggsäcken och mammi vid sidan gjorde vi ganska snart Töcksfors köpcentrum och gav oss på matshoppingen. Antal timmar virr senare var bilen både fulltankad och fullastad och redo för återresa hem till Norge.
En mössa, en Björn Borg väska, Blutsaft, mat och jag var antal tusenlappar fattigare men glad ändå. Sitter nu och bråkar med internetbanken som beslöt sig för att spärras just när hyran skall betalas. Vinst.
Fick en tidig födelsedagspresent av mammi också. Två gigantiska tekoppar och två riktigt tjusiga champagneglas till nyårsskumpan. Supernöjd. Tack älskade mor!
Sotis med dagens byte.

Mellandagsmåndag

Dagen har spenderats flängandes runt på staden med mammi. Hittade en tjusig långklänning och en stickad tröja på rean. Mössa blev jag däremot utan tyvärr. Fortsatte mot Ikea med Elvira och hittade lite smått och gott. Sitter nu i soffan och kikar på Drottningoffret med familjen.
Vi hittade legostatyer.
Elvira var ungefär såhär trött idag.

Sidecut

Fick ett estetiskt infall och rakade en sidecut på Eliviris. Är inte helt förtjust i detta överskattade infall som verkar drabbat så gott som hela det kvinnliga släktet 15-25 år. Tycker att det på fel huvud mest ser ut som rester av en operation. Men på vissa gör den sig grymt bra, som på min lillasyster.
Innan Amanda gick lös!
Min syster ser ut som en ond natzi.
Älskar att jag får leva ut mina anfall på min vackra syster.

Mysdag i parken

Vi packade bilen med hundar och påpälsade Fredlundare och drog ner till staden för att besöka Vigelandsparken. En fantastisk park full av statyer, turister och hundar. Tog en fika mitt i Gustav Vigelands livsverk och fortsatte sedan hemåt nöjda och glada.

Annandag Jul

Sitter framför Peter Pan med gröt i magen och en svettig powerwalk bakom mig. Tänkte färga lillasysters hår för att sedan dra med familjen på något slags äventyr.

Fyller jämnt

Närmar sig med stormsteg. Festa?

Friluftlsliv


Julen fortsätter på Brattlikollen

I år har jag sett julens mörka sida, ur ett vuxet perspektiv. Jobb, stress, hysteri och bilköer. De senaste dagarna har varit mycket påfrestande med mycket jobb och stress. Är glad att familjen är här och tar hand om mig och rättar till min sneda jul. Köpte julklappar på jobbet och blev utan gran men det löste sig riktigt bra till slut. Mammi gjorde en helt fantastisk gran av en golvmopp, tejp, mjölkpaket och tidningspapper. Fantastiskt!
Fick en fet bok och Lanza powder up i julegave. Nöjd.
Juldagen till ära har spenderats i skogen med Sotis på ryggen och familjen. Nu är det mys i soffan med glögg och film som gäller.
Jobb på Julafton.
Sotis vaktar klapparna.
Fina julgranen.
God Jul!

Alive

Jag lever, om än knappt. På återseende när orken återfinner sig. God Jul!

Så det kan bli

Tänka sig att jag skulle bli för upptagen för min egen blogg. Får skylla på julen. Har det mys i Oslo med familjen och fisken. Skriver på min egen dator. Gött!
Ha de!

Familjen i Oslo

Nu är hela familjen samlad under ett tak. Härligt!

Julgran

Jag var tydligen lite väl optimistisk när jag trodde att den perfekta julgranen skulle finnas fem minuter bort på Plantagen. Fruktansvärt sneda och tilltygade var den skara juleträd som erbjöds i snöstormen. Årets första glögg fick jag hur som helst i mig och ett paket julservetter och en julstjärna fick följa med hem. Jakten efter den perfekta julgranen fortsätter imorgon.
Blir tydligen jobb på julafton i alla fall, fast bara fram till klockan två. Hinner hem till Kalle.
Plantagen var riktigt mysigt. Höns, exotiska fåglar och dammfiskar bland julkreationer!

Snöstorm

Snöstorm! Riktigt mysigt.
Idag har jag en del del att göra blev det helt plötsligt klart för sig. Julstäda lägenheten och mig själv, handla jäst och baka bröd så att Elvira och mamma har något att äta till sin varma choklad på morgonen, köpa julgran (konstig känsla att inte bo i skogen längre) och titta på dagens avsnitt av Jul i Kapernaum.
Samtidigt som jag gör detta är jag ungefär såhär tjusig.
Min adventsljusstake. Pepparkaksdoftande ljus på rad!

Lördag

Sitter i soffan efter en lång dag på jobbet full av missförstånd och delade meningar, en vanlig dag med andra ord. Är så svårt när alla har olika bud men jag hoppas att det blir bättre med tiden.
Råkade för övrigt ut för en sjukt pinsam situation idag på tal om jobb. Blev hungrig eftersom det blir så långt mellan måltiderna så jag tog en fiskekaka, vägde och sparade streckkoden för att betala på vägen hem och går bak för att diska och smaska i mig laxburgaren. Helt plötsligt kommer en av cheferna in för att säga att jag har en kund och får syn på fikekakan i min hand och frågar snabbt som tusan om jag har betalat för den. Jag blir överrumplad och förklarar att jag tänkt betala den på vägen hem, men det är tydligen strängt förbjudet. Kul. Det är bra att jag får veta sånt.
Lärde mig också av min kollega Jaf från ett främmande land att jag skall äta citron med skal och allt för att slippa gå till tandläkaren. Så där stod vi bland fisken och tuggade citron. Spännande.
Måste säga att man verkligen tar vara på alla dagar kring jul här i Norge. Här duger inte julafton och juldagen inte. Lilla julafotn, pyttelilla julafton, pytte, pyttelilla julafton, första juldagen osv. Ja det är mycket som är främmande i detta land, undrar fortfarande vad ordet kosa betyder. Alla säger det till mig och jag bahh mm visst. Skämt å sido, blir hur som helst kosligt med julevecka och familjen som kommer till Oslo.
Imorgon väntar sovmorgon och sedan städning av både Amanda och lägenhet.
Dagens fniss: På norsk tv går seriöst en reklam för sexleksaker till julklapp. Mr Rabbit är nedsatt från 699:- till endast 499:- och det skall världen få veta. Reklamen påstår att alla önskar sig en julklapp från kondomeriet. Ja kanske det, vem vet?

Slut som artist

Är helt slut, har ont i hela kroppen och ögonen svider. Sitter ensam i soffan med datorn och hör smatter på tvn från någon actionrulle på tv4. Sa till Elisabet i morse att jag är så glad att jag till skillnad från henne slipper plågande huvudvärk. Huvudet har dunkat hela dagen. Fan.
Ska nog lägga mig några minuter på Yantramattan innan jag går till sängs. Börjar ett imorgon, ska nog sova tills jag vaknar imorgon. Ett för övrigt mycket intelligent uttryck.
Nu står i alla fall våra namn på postboxen  och dörren i fall någon skulle försöka kontakta oss. Najs.

Hjemme

Äntligen hemma i den boning som börjar bli min trygga bas. Lång dag, inte för mig att jobba dag, kväll är min melodi. Köer både på till- och frånvägen men nu är jag redo för middag.

God morgon

Uppe med tuppen idag, nästan i alla fall. Tydligen jobb idag också, 10-18. Var hemma 01.00 från jobbet igår, låg i sängen 01.04 upp 08.00. Fixat autopassbricka till bilen så kanske jag kan glida runt utan att bli totalt ruinerad.
Tänker att jag skriver mer ikväll, bilrutorna skall skrapas!
Ha en kempefin dag!

Solskenspromenad


Gårdagens happening!

Igår var dagen det! Jag fann den i särklass kortaste vägen hem, det gick i rasande fart vill jag lova. Najs.
Nu sitter jag med en kopp kaffe i soffan, kollar på Efter Tio och laddar för långpromenad.

Varmt?!

Inte lider vi av någon kyla här i Oslo inte. Minusgraderna står stadigt utanför dörren men här inne i lägenheten har vi klimat à la charterresa. Är högröd i ansiktet och mätt i magen efter ännu en arbetsdag full av fisk. Handlade med mig lite krubb hem, fint pris på öringfié så nu ligger laxsoppa (av öring) och skvalpar i magen.
Ska kika på det fjortonde avsnittet av Jul i Kapernaum. Är mäkta spännande nu, den svarta riddaren smyger runt i gränderna. Kan knappt hålla mig.
Imorgon är det jobb 16-24, skönt. Skall ta en lång promenad på förmiddagen och bara chilla och ta hand om mig själv. Härligt.
Spanar på granar också, såg en fantastiskt fin på Smart Club där jag jobbar. Kanska den får följa med hem?
Ha det fint!

Seg

Varför är det så segt att gå upp på morgonen fast jag sover till tio-elva. Min kropp ställer väl in sig på att arbeta och alla nya förändringar men jag gillar inte känslan av att vara seg. Det är inte jag. Ätit havregrynsgröt och ska klä på mig för att dra vidare mot fisken.

Ledig måndag

Dagen har varit lugn och skön, startade kring tolv med en uppfriskande promenad. Elisabet och jag tog följe ned till staden och gick på julmarknad, mys. Kom hem med pyssel och blommor så nu är lägenheten lite mer i julstämning. Insåg att det är fjärde advent på söndag och mindre än två veckor kvar till jul. Vart tog detta år vägen?
Till middag blev det pannkakor och disneychannel. Det har visat sig att vi faktiskt har ganska många gratis tv-kanaler. Yes, inte helt avskärmad från omvärlden.
Under besöket på stan blev jag väldigt tagen av en viss händelse. På Jernebanetorget bakom en cementmur satt en ung smutsig, härjad man hukad och injicerade något i sin kropp med en lortig spruta. Han lyckades möta min blick samtidigt som jag såg blodet i sprutan blandas med en beroendeframkallande substans. Jag rös i hela kroppen och kan inte sluta tänka på den trasiga människan på gatan. På denna ljusets afton skänker jag en tanke åt alla bortglömda människor där ute i mörkret.
Imorgon blir det fisken igen mellan 12-20. Najs.
Adventsljusstaken har fått sällskap av en hyacint och en julstjärna.
View.

Felvänd söndag

Ojdå, vad hände? Sitter här nyvaken med frukost i magen och skriver klockan halv fem. Vad skönt att få sova ut ordentligt en ledig dag tänkte jag innan jag gick till sängs igår. Men icke, tjugo i åtta ringde det med en fruktansvärd singnal i mobilen. Ingen aning om vem som ringer mig med norskt nummer så tidigt en söndagmorgon! Gick i alla fall upp vid nio för att skypa lite med Nya Zeeland och kröp sedan återigen ned i sängen runt tolv.
Vet inte hur jag jobbar veckan som kommer men det lär väl visa sig på något sätt. Nu skall jag gå och "veckoskrubba" hela min kropp så att den är redo för ännu en arbetsvecka i fisken.
Ha de!

Saknad

Känslan av att en pusselbit fattas är nästintill outhärdlig, i mitt fall är denna stora bit av mig på andra sidan jordklotet. Kan inte annat än tänka på dig och längta till april. Det blir bra. Det är vi. Kärlek.



Lördagsmys

Kom hem från jobbet för en stund sedan och sitter nu framför datorn med kladdkaka, ett glas mjölk och lite gottis. Tänkte försöka leta reda på en bra film att titta på och spendera denna ensamma helg. Jag gillar att umgås med mig själv men jag saknar mina älskade vänner, familj och O. Vill snacka skit, bara vara och mysa, men tills vidare får jag underhålla mig själv. Mammi och Elvira kommer i alla fall till jul, det ska bli riktigt mysigt. Har köpt ljus som luktar pepperkaka, perfekt för att få lite julstämning i en nyinflyttad boning.
Ha en fin kväll!

Närmar sig lördag

Har nu betat av Arn-filmerna, kladdkaka, te och knäckebröd. Mätt i magen, gråter alltid lika mycket när Arns häst blir brutalt mördad. Ibland undrar jag om jag inte skulle bli projektledare, hur kan man använda x-antal olika hästar att spela samma karaktär som för övrigt lever i över 30 år. Nja vägen från kolsvart frieser med böljande man och hovskägg till svart-brunt halvblod med både bläs och strumpa är ganska lång även för den ointresserade. Hur som helst bra filmer och otroligt många vackra fålar. Saknar häst-delen av mig, får hoppas att det finns möjlighet att återuppta den framöver.
Måste för övrigt låta Mattias Nurmi stiga fram i rampljuset och ta emot en enorm applåd. Han har fixat min dator, fantastiskt är hjärtligt tacksam för detta. Jag är så glad att jag fått låna Elviras dator under tiden men det är ingen Compaq liksom, vi har hängt ihop i över tre år nu och jag kommer sörja den dagen vi skiljs åt. Tillsammans har vi uträttat underverk.

Ledig dag

Dagen till ära är jag ledig, härligt. Har tagit det lugnt, vart på promenad och lagat grönsakssoppa för hela veckan. Gott. Imorgon blir det jobb igen och sedan ledig söndag. Hittade en lite kortare väg hem igår skall pröva ytterligare ett alternativ imorgon. Internet laggar, skall försöka beställa eget omgående.

Hemma

Äntligen hemma från jobbet efter ännu en felkörning. Härligt, sitter nu och smaskar på keso och frukt. Tänkte kolla dagens avsnitt av Jul i Kapernaum innan jag kryper till kojs också. Har för övrigt åkt igenom vägtullar för 81 NOK idag, kommer bil dyrt detta.
Efter en skön promenad var jag i förmiddags ner till stan och skev på papper på lägenheten. Nu är det verkligen på riktigt. Ser fram emot en jul här på Brattlikollen med familjen. Nej dags att öppna dagens lucka och titta på dagens avsnitt av julkalendern.
Ha de!

Hemma

Äntligen hemma från jobbet efter ännu en felkörning. Härligt, sitter nu och smaskar på keso och frukt. Tänkte kolla dagens avsnitt av Jul i Kapernaum innan jag kryper till kojs också. Har för övrigt åkt igenom vägtullar för 81 NOK idag, kommer bl dyrt detta.
Efter en skön promenad var jag i förmiddags ner till stan och skev på papper på lägenheten. Nu är det verkligen på riktigt. Ser fram emot en jul här på Brattlikollen med familjen. Nej dags att öppna dagens lucka och titta på dagens avsnitt av julkalendern.
Ha de!

Kvällsmys med kvällsro

Skön dag frånsett att jag än en gång körde vilse på vägen hem. Nu sitter vi i vår soffa och myser med datorer och te. Trivs.
Har kommit underfund med att köra bil till jobbet kommer ruinera mig så jag lägger ner den idén. Vägtullar överallt. Fan.

Nån måste skämta med mig

Det är inte sant. Åk aldrig bil i Oslo.
Det hela började i morse med att jag skulle till mäklaren och skriva på kontraktet till lägenheten och göra ett ärende på skatteverket. Bra tänkte jag då svänger jag in i stan på väg till jobbet, men tji fick jag trots mitt mod att ge mig in i en främmande huvudstad med bil. När jag virrat runt och stannat i x antal P-hus för att sedan ångra mig  gav jag till slut upp eftersom klockan tickade. Lyckades på något övernaturligt vis hitta tillbaka till E18 för att fortsätta min färd mot fisken.
Glatt återseende och inlärning för hela slanten, eftermiddagen rusade förbi och trots att jag blev lite sen så kändes det bra. Satte mig mer gott humör om än lite sömnig i bilen och började min mardrömmsresa hemåt. Bara följa E18 och sedan in på E6 lätt som en plätt. Vägarbeten in my ass! Skyltat åt både höger och vänster i kringelkrokar. Helt plötsligt var  jag i Asker kommun, Ås kommun, Ski kommun, Svartskog, kommunerna blev allt fler och jag allt mer desperat! Åhh herre vart är jag? Efter en timmes virr i totalt mörk skog hittade jag till slut ut på E6. Är glad att jag lever.
Jag har så mycket att skriva men jag krafterna lämnar mig för dagen för att imorgon återvända efter en natts förhoppningsvis god sömn.
Sov gott!

Vilodagen

Idag har varit en riktigt skön dag, jag har ätit gott och tagit hand om kropp och själ inför kommande veckans arbete. Började dagen med en prommis som skulle ha blivit en powerwalk men eftersom det under natten fyllts på med en hel del snö så blev det istället till att pulsa fram. Skönt var det hur som helst och jag har kommit fram till att jag bor i Oslos mysigaste område. Överallt möter man familjer som är ute och åker långfärdsskidor, pulka, stjärtlapp eller snowracer. Älska friluftsliv!
Fortsatte hur som helst med en lång skön dusch och div. kroppsfix. Känner mig nu som en prinsessa i min rosa morgonrock och har spenderat de senaste två timmarna framför "Lilla kycklingen". Om en stund dyker förhoppningsvis mina flatmates upp med påfyllning av krubb och hund. Najs.

Anpassning

Det här att dela byggnad med andra människor på höjden är inget jag har erfarenhet av sedan tidigare. När någon på övervåningen duschar känns det som att ha någon på besök i badrummet, det knakar och överallt hör jag fotsteg och mystiska ljud. Antar att man vänjer sig med tiden.
Trivs väldigt bra i lägenheten än så länge och nu när lite mer möbler finns på plats och ekot så gott som försvunnit börjar det kännas hemtrevligt. Tappade bort två saker på vägen mellan Svea rike och Norge, ett kuddfodral och en citron, ganska bra jobbat ändå.
Kylskåpet är för litet kom vi fram till idag. Jag fyller det själv, hoppsan. Får äta som en gnu imorgon så att Jon och Elisabet få plats med lite proviant.
Nu tänker jag titta på julkalendern och julmysa lite för mig själv. Nej jag tittar inte på "Hotell Gyllene Knorren" (internet är för segt och lägenheten är än så länge tv-lös) för min del är det "Jul i Kapernaum" som gäller. Älska.
Ha det fint!

Stadgar mig

Upptäckte just till min förskräckning att alla väggar i mitt rum är av betong, det var den vackra konsten som skulle upp det. Sitter just nu i rum och väntar på att Jon och Elisabet skall anlända med ett flyttlass. Spelade in en liten rundtur i lägenheten men den får vänta lite. Var tidigare idag på en promenad i omgivningarna, finns mycket skog i närområdet så vovvarna kommer trivas kanon.

Mitt lilla näste.
Till lunch efter en härlig powerwalk blev det sallad med tonfisk och röd quinoa. Mumma.

Mål

Äntligen framme. Lånar lite internet av någon vänlig själ. Har lyckats packa upp och trivs i mitt lilla rum som fisken i vattnet. Lägenheten är riktigt fin, vi kommer nog att få det riktigt bra här. Skall gå till kojs nu, är utmattad efter dagens strapatser. Imorgon skall jag hänga lite konst på mina väggar och se till så att hemtrevnad infinner sig.
Sov gott!

Avfärd

Nu bär det av. Älskade syster låter mig låna hennes bärbara dator tills min är på fötter igen. Skönt. Nu väntar en lång resa med en hel del ärenden längs vägen. Känner mig ganska samlad och vid god vigör. Önska mig lycka till så hörs vi i Norge!


Fy bubblan

Idag är ingen bra dag. Får panik över att inte ha någon dator och känner mig stressad över flytten. Men nu är bilen äntligen fullpackad och sängen ligger på taket. Åker sjufärjan mot Rotebro och hoppas på en lugn och skön kväll i en förorten.


Kaos

God kväll. I mitt huvud surrar ganska mycket för tillfället, jag försöker att komma på allt som kan vara bra att ha i Oslo. Det är svårt, jag har inte så mycket saker egentligen men jag vill få med allt som är viktigt för mig. Imorgon skrivs kontraktet. Kommer inte kunna lugna mig förens jag har nycklarna i handen. Kan inte förstå att mitt namn skall stå på dörren till en lägenhet på Ekeberg. Jag har blivit en ung vuxen det är bara till att acceptera.

Var hos Caroline och Felicia, två av mina absolut bästa vänner sedan länge, tidigare idag. Allt var precis sådär som det ska vara, vi drack te, kollade julkalendern, lyssnade på musik, fixade med datorn och tittade på några av våra fantastiska musikvideos. Jag älskart! Kommer verkligen sakna er, men som vi sa, packa videokameran och kom till Oslo så kör vi! Kärlek till er.

Dagens fail: Amanda tappar datorn i golvet så att skärmen laggar. Tyvärr Amanda ingen dator för dig. Tack.


Packar

Nu packas det för fullt här hemma. Imorgon bär det av mot Rotebro och på fredag vidare mot Oslo. Fick samtal från chefen på eftermiddagen, jobb från och med måndag. Najs. Spännande, spännande blir detta äventyr. Faktiskt riktigt stolt över mig själv som fått detta att hända. Ser fram emot ett år i Norge med nya människor och intryck.

Se upp fisken för här kommer jag!


RSS 2.0