Brava

Duktig tjej har deklarerat och tvättat fyra tvättar. Nöjd.

Solen strålar

Underbara vädret verkar hålla sig fast som en igel över denna staden, det gillas. Vaknade prick 10.00 och har bestämt mig för att ta tag i all tvätt som pryder mitt golv, första innne. Najs. Hoppas att solen kommer till balkongen snart, vi har eftermiddagssol men jag kan inte riktigt hålla mig. Mys. Käkat frukost och grattat mammi på bröllopsdagen.

 


Fredagskos

Hemma i soffan, sjunger högt om kärlek tillsammans med Moulin Rouge och chokladfondue. Gottans! Chill helg, hoppas på mycket sol.

Flänger runt

Går bra med mitt kollektivtrafikliv. Svimmade i morse på tunnelbanan. Sådär ja tack för den. Kännt mig svimmfärdig hela dagen och hoppas på en ljusare morgondag.

 

I helgen är det Valborg, älskart, ingen aning om man firar det i Norge, verkar tyvärr inte så. Får väl samla ihop lite Svenne-vänner och tända en brasa någonstans. Någonting skall ska i alla fall.

 

Har inte deklarerat än, hoppsan. Får dra ned till skattekontoret tidigt imorgon före jobbet och se vad jag kan göra.

 

Längtar till sista helgen i Maj då jag och lillsyster drar och gör Londons gator osäkra. Kommer bli grymt!

 


Lillördag

Onsdag redan?! Najs med semester som äter arbetsdagar i början av veckan. Nu skall jag strax göra ett nytt försök att ta mig till jobbet kommunalt, funderar på att dra nu och strosa lite i stan innan jag reser vidare mot Smart Club. Solen skiner och långkjolen är på! Kan vara det absolut skönaste plagget någonsin. Najs. Mot tunnelbanan!

 

Ha en fin dag!

Allt börjar om igen

Log så att hörlurarna ramlade ur när jag möttes av ett grönt Oslo. Otroligt hur ett landskap kan förvandlas totalt över en påsk. Det är grönt! Jag känner en form av lycka inom mig, konstig känsla det där. Men jag gillart. Just landat i soffan hemma på Brattlikollen och släppt in stackars lägenhetskamrater som låst sig ute igår kväll. Stackare.

 

Själv har jag spenderat natten på en svettig buss och inte lyckats sova en blund. Härligt. Såg när jag klev av att det var "Väsebuss" jag åkt med och fnissade högt för mig själv.

 

Idag börjar mitt kollektiva liv. I alla fall vad gäller trafiken, känns lite pirrigt. Har knappt råd med busskortet så pirret kanske mer är en klump. Fasta fram tills lönen landar på kontot. Fresh.

Tappert försök

Efter en hel påskhelg av tappra försök har vi bara lyckats byta två däck på bilen. Det som har skett är altså att däcken har rostat fast, antagligen på grund av de enorma mänder salt som norrmännen öser på vägarna vintertid. Detta innebär att jag blir byte åt Oslos våldtäktsmän en tid framöver då jag måste ta mig till och från jobbet kommunalt. Rädd tjej. Ingen bil, hur skall jag överleva? Min älskade lilla Opel. Nattbuss tillbaka till Oslo, men först skall familjen hänföras av Snöa Amandas episka fiskgratäng. Mums

 


Tall

Trippar just nu runt i klackar som gör mig 183 cm lång. Yes. Packar och hoppas att vi på något sätt får av däcken från bilen, annars vet jag inte riktigt hur jag skall bära mig åt. Mina klackar gör mig glad så det löser sig nog.

 

 

Inser hur fruktansvärt opigmenterad jag är och konstaterar att mina ben behöver tid i solen.

 


Söndag

Morgonpromenad med vovvar i solsken. Mys.








Påskmiddag










Lägesrapport

Sådär då var snart alla på berget magsjuka. Härligt. Internet har fått en chock av alla stockholmare på linjen och svarar med strejk.

 

Glad Påsk!

Påskafton

Solen skiner och fåglarna kvittrar, påskägg är levererade till närmaste och snart är det påskfirande med familjen. Kom just hem från en underbar låmgpromenad med vovvarna. Tänk vad allt blir vackert när man inte sett det på ett tag. Blidö är vackert i solsken en påskafton i april. Punkt.


Tog en sväng förbi mina fyrbenta vänner och pussade lite på dem också. Gned in mig i hästdoft och funderar på att aldrig mer duscha. Trygghet.


Nu väntar en kopp kaffe och fruktsallad tillsammans med mor och mormor. Mys.

 

 




Långfredag

Vaknade sent och åt frukost med familjen. Promenad med syster och hundar i skogen följt av ett tappert försök att byta däck. Tyvärr har däcken lyckats rosta fast, finns inte en chans att få av dem så bilen är fortfarande vinterskodd. Hur vi skall lösa detta har jag ingen aning om.
Nu sitter jag i sängen efter en god hummermiddag med familj och morföräldrar. Är slut som artist och funderar på film.

Mystorsdag

Hemma och myser med familjen. Helt fantasstiskt, sovit lite nu på eftermiddagen och tagit igen lite sömn. Nu blir det en kvällsfika och sedan film.

Roadtrip

Resan mot Roslagen startade klockan nio igår kväll från Brattlikollen. Med hög pumpande musik och glass och kaffe i magen susade vi fram, ut ur Norge och tvärs genom Svea rike. Efter en nio timmar lång resa och en hes hals var jag äntligen hemma hos familjen. Helt underbart. Under nio timmars musiklyssnande var det två låtar jag inte kunde eftersom jag aldrig hört dem. Kunde så gott som alla låtar under nio timmars tid. Tragiskt. Skratt.

 

 

Laddade batterierna med lite skräpmat i Karlstad.

 

 

Nästa stopp blev i Eskilstuna.

 

 

Pigga brudar kockan tre en skärtorsdags morgon.

 

 


Blidö

Hemma på ön. Uppdaterar snart.

Jag blev just kär


Påskvecka

Tänk att det redan är påsk. Påsk är en mysig högtid av någon anledning. Full styrka på jobbet idag så det var inte väldigt mycket att göra så att säga, men jag lyckades sysselsätta mig i åtta timmar och är nu hemma på Brattlikollen. Hade egentligen tänkte dra ned på stan och fika i solen men i brist på sällskap förlorade idén mysfaktorn så jag lad ned den.

 

Lyckades på något vis gå upp hur tidigt som helst i morse för att hinna med ett sinnessjukt intensivt gympass + promenad i morgonsolen + dusch för att sedan vara på jobbet klockan tio.

 

Idag har jag träffat den jobbigaste människan jag någonsin mött, lyckats bli en del av massa Smart Club-rykten och fått pinsamt många komplimanger för min lukt(?!) Spännande spännande är livet i Oslo.

Tragisk människa

Är för tillfället en tragisk människa. Men lyckades göra en liten vändning i rätt rikting för en stund sedan. Drog ut och sprang en sväng, körde lite övningar utomhus och insåg till min stora förskräckelse vad otränad jag hunnit bli under min tid av aktiv vila och totala lathet. Vad är egentligen värst, att pressa sig för hårt eller inte pressa sig alls? Svaret är inte självklart. Måste lära mig att hitta kämparglöden igen, den har på något vis försvunnit på vägen. Nu skall hänga upp en tvätt och fundera över livet.

 

 

Kunde inte hitta en bild som bättre illustrerar hur jag känner mig. Konstigt nog levde jag livet på en pinne när bilden togs. Just blivit totalt genomblöt av ett sommarhagel under ett bad med lillasyster ikädd favoritdressen långjalingar och sporttopp. Skrattar högt för mig själv åt hur tragisk jag ser ut. Haha

Bildnostalgi


Hoppsan

Lyckades efter en mysig dag på stan och parkhäng somna och sova bort min lördagkväll. Oops. Söndag igen. Söndag 17 april. Får fara hem till ön snart i alla fall, tjoho. Älska.
Inser att mitt rum behöver engagemang men nej inte just nu.

Lillfisken

Det är inga spigg vi sysslar med i vårt arbetsrum inte. Hundra kilo vildfångad hälleflundra och denna är knappt stor. Hjälp, tänk att möta en dylik best på simturen, spännande. Sjysst fredag, var taggad till tusen och jobbade järnet största delen av dagen. Bra jobbat! Nu sitter jag hemma i soffan och hoppas på att något spännande skall hända.

 

 

 


Komplex

En ganska intressant sak att ägna en tanke. Kanske gör man det varje dag. Kom att tänka på dem när en retsticka häromdagen hackade lite halvseriöst på några av mina kroppsdelar. Utstående öron och stora händer, blev lite ställd och funderar på om dessa grodor hoppade spontant eller om det faktiskt finns någon grund i dem. Har aldrig ägnat mina öron en tanke och att jag har stora händer känns inte negativt. Händig tjej behöver lite händer att ha och göra med så att säga.

 

Tycker det är rätt kul att höra andra berätta om sina komplex, majoriteten av alla gånger blir min reaktion: "men vaddå vad är det för fel på din....?" Blir förvånad över att denne ägnar tid åt att tänka negativt om denna arma del av sin kropp som ofta mer än väl fyller sin funktion. Antar att vi alla har mer eller mindre (fler eller färre kanske är mer korrekt?) komlpex. Kanske vi inte tänker på dem, kanske tänker vi för mycket på dem.

 

Vill man hacka på mig ordentligt, så att det gör ont, så ska man kommentera mina armar eller tänder. Hatar att le. Hatar de tandläkare som gör att jag hatar att le. Kanske låter konstigt att höra från en tjej som ler i stort sett jämt men det är sant. Jag har å andra sidan lärt mig älska mina mindre vackra delar så att vi klarar att leva tillsammans, vore jobbigt annars. Mina armar är som mina händer stora. Vet inte varför, dem har bara bestämt sig för att vara biffiga även utan muskler. Skämt å sido. Sned näsa har jag också.

 

Den del jag faktiskt borde ogilla är mag- och tarmverksamheten eftersom den inte fungerar som den skall överhuvudtaget men av någon anledning bryr vi oss mest om det delar som är blottade för ögat. Märkligt det där.

 

Överlag så älskar jag min kropp, den fungerar och dess delar fyller sina funktioner. Jag hade gärna haft slätare lår och deffade muskler, visst. Men det är ingen omöjlighet, kanske senare men tills dess nöjer jag mig. Om nu skönhet ligger i betraktarens ögon så finns det säkert någon betraktare som tycker min hydda är den vackraste av denna värld. Det finns ju folk till allt eller vad är det man säger. Jag är när allt kommer omkring den viktigaste betraktaren och jag ägnar inte tid åt att tycka att jag är ful, eller vacker jag ägnar hellre tid åt annat. Ser på mig själv ärligt och med glimten i ögat. Tror det är en sund synvinkel.

 

Don´t hide yourself in regret

Just love yourself an you´re set

I´m on the right track baby

I was born this way

 


Sommar

Okej nu går jag officiellt ut med mitt sommarbegär. Det är sant jag längtar efter sol och bad. Grillhäng och mys med sena nätter. Galna partykvällar och värme. I väntan på detta bjuder jag på lite sommarnostalgi och galenskap från en fin dag med kusiner i märsta.

 


Jösses

Tror aldrig mitt hjärta pumpat så hårt framför en dator och inför ett musklick.

 


Förvirrad

När jag vaknade i morse kunde jag inte resa mig ur sängen på grund av fruktansvärd mensvärk. Två timmar senare lyckades jag kravla mig upp, tur att jag jobbar sent.
Försöker söka till universitetet i höst med förstår nada. Behöver jag skicka in papper manuellt, jag trodde sådant gick automatiskt nu för tiden. Jag är inte riktigt redo att trycka på ansök, känns så långt bort att flytta till Uppsala och börja om på nytt. Skräckblandad förtjusning skulle jag vilja beskriva det. Börjar trivas nu igen. Men Uppsala blir bra, om jag lyckas skicka in denna ansökan och kommer in. Jösses.

Släpp fångarna loss det är vår!

Nu är våren här och det med råge! Var nyss ute på en promenad och det var 15 grader ute, klockan nio på kvällen OMG. Har sett tussilago, krokus, vitsippa och löpare med kortbyxor. Ja nu är det banne mig vår! Härligt.

 

Helgen har varit mysig, lördagkvällen kunde ha varit intressantare än virr i Drammen och poliskontroll dock. Men jag skall inte klaga.

 

Nästan bara en vecka till påsk, underligt. Jag tycker om påsken, det är något mysigt med fjädrar i kvistar och gömda, färgglada ägg. God mat får man också. Ja jag gillar påsken och att jag skall få åka hem till ön gör det hela ännu bättre.

 

 


Bra dag

Underbar dag, bästa på länge. Solen har strålat och jag har känt mig likadan. Började denna lördag med en lång promenad, städade lite, åt en god frukost, insåg att biltvätt är dyrt så jag drog på shoppingrunda istället. Kom hem med 18 nya par trosor, löpartröja, träningsbyxor, pyjamas och mat. Skrattar lite åt mig själv. Nu har jag groomat mig själv med dusch, hårinpackning och ansiktsmask. Målat naglarna, ojoj såhär mycket har jag inte gjort på en dag på länge. Kan inte bestämma mig för om jag skall köra eller ta bussen. Inte dricka eller dricka. Är inte så sugen på någon form av alkoholhaltig dryck, är däremot sugen på party! Blir nog bilen eftersom jag får ont om tid av att sitta här och skriva.

 

 

 

 

 

 

 


Taggar

Sitter här i soffan efter en mysig kväll med kebab i stan. Taggar inför imorgon, tror det kommer bli en bra dag. Planerar att påminna mig själv om hur det känns att svettas igen, börjar bli dags. Jag få helt enkelt bara inse astt jag inte är sjuk längre. Najs. Sen tänker jag häng i solen, kanske dra in till stan och fika. Sist men inte minst väntar en partykväll. Känns som om detta kommer bli en bra helg. Tänkte skriva att jag har en bra magkänsla men det vore att tala osanning eftersom laktosmagen är ett faktum.

 

 


Ajabaja

Dålig bloggtjej, men de senaste dagarna har på något vis bara passerat väldigt snabbt. Imorgon är det redan fredag igen och i helgen väntar förhoppningsvis festligheter. Giira!!

 

Idag har varit en bra dag, kände mig glad, typ hur glad som helst. Om det beror på det fina vädret eller det faktum att en resa hem under påsken är spikad vet jag inte. Solen brände på kinderna. Bra grej.

 

Nu sitter jag i soffan med bruna ögon. Spännande. Fick hem mitt paket från http://www.fargadelinser.com/ idag så nu testkör jag de bruna linserna. Jag ser snäll ut i bruna ögon. Som en nallebjörn. Blir nalle-look imorgon känner jag, snällfredag haha. Fick också mitt efterlängtade läpptjosan, tuttifrutti från Agata Ruz de la Prada. Good shit.

 

 

Puss och god natt!

 

 


5 april

Äggen står på spisen och B&J väntar i frysen. Tisdagskväll på Brattlikollen. Puss

Varetelling

Är vad jag ägnat dagen åt. Hela varuhuset skall igenom kassorna och räknas, är ungefär lika kul som det låter men nu är det gjort. Efterå bestämde jag och Carolina att vi på vägen hem helt spontant skulle stanna till och fika. Hörde med en gång at det där lär konstigt, planera att göra något spontant. I alla fall hamnade vi framför varsin kopp varm dryck och kaffebröd. Jag kom på den brillianta idén att göra den mysiga stunden till ett äventyr och köpte därför två av varje smak med Jelly Beans. Sen gick vi igenom alla och gissade smaken haha. Blev skoj. Spontant.

 

 

Kanel och popcorn var ingen hit. Riktigt ballt hur bra dem har lyckats med smakerna egentligen.

 


Chill

Jobb som väntar imorgon så nybäddad säng skall få sällskap. Hoppas på att lite mindre deprimerande väder stundar och att sill och rökt lax går snabbt att räkna. Sweet dreams.

 


I rymden finns inga känslor

Kom på att jag inte sett "I rymden finns inga känslor" så det ändrade jag på. Helt fantastiskt söt film. Rekomenderas starkt.

 


Episkt

Okej måste erkänna. Fiskgratängen blev episk. Efter att ha käkat bullar och godis i flera veckors tid var det helt obeskrivligt att låta en symfoni av hälleflundra, pommes duchesse och sås glida ned för strupen och landa i kistan. Jag är egentligen inte så förtjust i godis, det blir mest att jag äter det ändå av vana. Kanske bryta en onödig vana och ersätta med oral orgasm som min fiskgratäng? När allt kommer omkring är jag faktiskt ganska duktig på att laga mat, i alla fall mat i min smak. Tål att tänkas på.

 

 

 


Med en nypa salt

Fått kritik för min öppenhet, kan inte hålla med om att jag är mer eller mindre privat än någon annan. Mitt sätt att skriva är nog ganska säreget och kräver sin läsare för att inte totalt förvirra och landa i den uppfattningen att jag är en liten rädd tonåring, för det kan jag faktiskt rak i ryggen säga att jag inte är längre. Mår bra och känner mig stark som människa det är inte det detta handlar om. Jag skriver allt jag tänker, tycker man det är jobbigt så läs inte. Jag vet hur skönt jag kan tycka att det är att läsa när någon annan skriver om sina inre tankar. Man kan antingen stöta det ifrån sig, kritisera eller lära något. Jag väljer att alltid lära mig något, det är jag.

 

Jag tycker att jag är uppriktig, finns alltför mycket struntprat i denna värld så låt mig stå för lite ärlighet. För det är just så jag vill framstå, öppen och ärlig, därför lever jag som jag lär och låter mig inte påverkas. Sarkasm, ironi med självdistans kan kombineras till en mycket bra sak. Läs med nya ögon. Förstå språket och läs inte bara orden. Djupa Snöa Amanda.

 

Blev för övrigt trött på min jobbiga slöhet och bestämde mig för att göra något magnifikt. En fabulös kreationen står nu och gratineras i ugnen och skall befria mig ur min "riktig-mat-brist".

Liten, trång och tråkig

Så beskrev någon häromdagen min värld. Det var typ det elakaste någon någonsin sagt till mig. Hoppas att någon form av ironi var inkluderad och försöker glädja mig åt att det är fredag. Första april, kanske jag skall lura skiten ur någon, får se. Själv tänker jag inte tro på vad någon säger idag, rolig tjej.

 

Fredag i fisken är ett skämt. Hoppas jag orkar ta tag i saker så att något blir gjort ordentligt.

 

Nu måste jag nog försöka lyfta mitt feta arsle från stolen och sätta mig i bilen. Pussugen är jag också. Ha det fint!

RSS 2.0